Lyhytelokuvapäivä 21.12.2019

Lyhytelokuvapäivä 21.12.2019

VUODEN LYHIN PÄIVÄ ON OMISTETTU LYHYTELOKUVALLE

21.12.2019 vietetään Suomessa seitsemättä kertaa kansainvälistä lyhytelokuvapäivää! Tätä Ranskasta alkuisin olevaa päivää vietetään viidessätoista maassa ja sen tavoitteena on lisätä lyhytelokuvan näkyvyyttä sekä tuoda lyhytelokuvanäytöksiä kaikille elokuvan ystäville.

Tänä vuonna Suomessa päivää järjestävät Tampereen elokuvajuhlat, Yle, AV-arkki, Suomen elokuvasäätiö, Turku Animated Film Festival ja Helsinki International Film Festival Rakkautta & Anarkiaa. Hankkeen rahoittajana toimii Suomen elokuvasäätiö.

Lyhytelokuvapäivänä jokaisen on mahdollista järjestää oma lyhytelokuvanäytöksensä. Se onnistuu ilmoittautumalla tällä sivustolla Järjestä oma näytös -välilehdeltä, valitsemalla ilmaiseksi ohjelmistonsa tarjolla olevista pop-up -paketeista ja järjestämällä näytöksen 13.-21.12.2019 välisenä aikana. Näytös voi olla kaikille avoin tai suljettu järjestäjän omien toiveiden mukaan. Lyhytelokuvanäytöksiin osallistumisesta kiinnostuneet näkevät avoimet näytökset pop-up -näytökset välilehdeltä.

Osana Lyhytelokuvapäivää näytöksiä esitetään myös elokuvateattereissa 13.-21.12.2019 välisenä aikana. Elokuvateattereille on suunniteltu oma näytös, jonka tapahtuman järjestäjät ovat yhteistyössä kuratoineet. Tiedot teatterinäytöksistä löytyvät Elokuvateatterit -välilehdeltä.

Tarkemmat ohjeet ja tiedot Lyhytelokuvapäivään liittyen löytyvät tältä sivustolta sekä Facebook-, Twitter- ja Instagram-tileiltämme.

Tehdään yhdessä Lyhytelokuvapäivästä kaikille tuttu juhlapäivä!